Δράσεις Προβολής

 📣 To PRO LAMB έχει το δικό του περίπτερο στη Zootechnia Expo 2025! 🐑🐑🐑
 
📍 Περίπτερο 7, Stand 14
📅 Ελάτε να μας συναντήσετε από 30 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2025 στη Θεσσαλονίκη!
🤝 Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε απόψεις για το μοντέλο βαρύ σφάγιο και να ακούσουμε τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου 🥩🥩🥩
🎉 Εκδήλωση Γευσιγνωσίας – 14 Νοεμβρίου 2024
 
📍 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εταίροι της Ε.Ο. του έργου #PROLAMB & ενδιαφερόμενοι του κλάδου
📍 Αρχικά η Δρ Κοτσάμπαση Βασιλική, Επιστημονική Υπεύθυνη του έργου για το ΙΕΖΠ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ παρουσίασε τον πειραματισμό που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου
🥩 Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την δημιουργία και τα προβλήματα του κλάδου ως προς την παραγωγή αρνισιου κρέατος απο βαρύ σφάγιο
🥩 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την δοκιμή 2 διαφορετικών δειγμάτων κρέατος όπου οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια ώστε να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη άποψη ως προς τα νέα υπο δημιουργία προϊόντα
Προσκαλέσαμε γευσιγνώστες, σεφ, δημοσιογράφους και εστιάτορες να δοκιμάσουν το αρνίσιο κρέας βαρέος σφάγιου σε διαφορετικές κοπές και ποικίλους τρόπους μαγειρέματος. 
Οι κοπές έγιναν με επιμέλεια από τον κρεατοτέχνη κ. Θανάση Διαμέλα στο κρεωπωλείο και εστιατόριό του, Diamelas Meat & Restaurant SKG 🔪🍴
 
Συγκρίναμε γεύση και απόδοση από διαφορετικές φυλές ζώων και δοκιμάσαμε ποικίλα σιτηρέσια για την εκτροφή τους. Και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Το ελληνικό αρνίσιο κρέας αποδείχθηκε ανώτερο σε γεύση και ποιότητα. 
 
Το project Pro-lamb έχει σκοπό να εξερευνήσει τις δυνατότητες του αρνίσιου κρέατος προερχόμενο από βαρύ σφάγιο. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το εισόδημα των κτηνοτρόφων μας και να μειώσουμε τις εισαγωγές βαρέων σφάγιων στις ελληνικές αγορές! 
 
Δεύτερη δοκιμή μετρήσεων αρνιών –  βαρύ σφάγιο
 
📍 Πρώτα μετρήσαμε το ph, το χρώμα και την δύναμη διάτμισης
📍 Στη συνέχεια ο εταίρος του έργου #Diamelas_meat πραγματοποίησε κοπές, ώστε να αξιολογήσουμε το μοντέλο Βαρύ σφάγιο και σε συνεργασία με την #Chef’s_brigade μαγείρεψαν τα διάφορα μέρη ώστε να αξιολογηθεί και η μαγειρική συμπεριφορά του κρέατος
📍 Αναμένουμε και τα αποτελέσματα απο το τις επόμενες δοκιμές μας για να έχουμε συγκριτικά αποτελέσματα μεταξύ διαφορετικών φυλών και συστημάτων εκτροφής.
Πρώτες μετρήσεις αρνιών –  βαρύ σφάγιο
 
📍 Μετρήσεις όσον αφορά το ph, το χρώμα και την δύναμη διάτμησης
📍 Κοπές και ζύγισμα του κάθε κομματιού ώστε να δούμε τις αποδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου εκτροφής και σε ολόκληρο σφάγιο αλλά και μεμονωμένα.
 
📍 Αναμένουμε τα αποτελέσματα από το τις επόμενες δοκιμές για να έχουμε συγκριτικά αποτελέσματα μεταξύ διαφορετικών φυλών και συστημάτων εκτροφής.
 
 

Συμμετοχή στην 30η Agrotica

Το #ProLamb συμμετείχε στην 30η Agrotica στο περίπτερο του συντονιστή του έργου #ΑΓΣ όπου συζητήθηκαν οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου με τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες. Μεγάλη μας χαρά ήταν η επίσκεψη του συνεργαζόμενου παραγωγού (οικογένεια Βουρονίκου) μέσω του εταίρου #ΓΑΛΑΕΛΑΣΣ στην Ελασσόνα

Η Επιχειρησιακή Ομάδα του έργου #Prolamb  πραγματοποίησε στους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους της ΕΟ για την καταγραφή και καθοδήγηση της δοκιμής για το βαρύ σφάγιο. Συγκεκριμένα επισκέφτηκε τον κτηνοτρόφο και συνεργάτη του εταίρου Proud Farm στην Αριδαία. Στη συνέχεια την μονάδα του κτηνοτρόφου Βουρονίκου, στον Αζωρο Ελασσόνας και συνεργάτη του εταίρου ΓΑΛΑΕΛΑΣΣ, όπου και καταγράφηκαν τα απαραίτητα στοιχεία της εκτροφής και καθοδήγησαν την επιχείρηση για την δοκιμαστική παραγωγή βαρύτερου σφάγιου, και τέλος, οι επισκέψεις της ΕΟ ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη στον εταιρο ΚΙΒΩΤΟΣ στην Πέλλα όπου καταγράφηκαν τα στοιχεία εκτροφής και ο εταίρος έλαβε την απαραίτητη καθοδήγηση για την παραγωγή βαρύτερου σφάγιου σε 2 διαφορετικές φυλές. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο